Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Φινλανδίας, Juha Pyykkö (Αθήνα, 15.07.2019)

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Φινλανδίας, Juha Pyykkö (Αθήνα, 15.07.2019)

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε σήμερα, 15 Ιουλίου 2019, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τον Πρέσβη της Φινλανδίας, Juha Pyykkö, επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Η επίσκεψή του Φινλανδού Πρέσβη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, καθώς η Φινλανδία ανέλαβε τον Ιούλιο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και συναφείς εξελίξεις στην ΕΕ. Ο κ. Pyykkö παρουσίασε τις θέσεις της φινλανδικής Προεδρίας, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός προέβαλε τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Κατ’ αρχάς, διαβεβαίωσε για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και τους στόχους για την εμβάθυνση της Ένωσης. Επεσήμανε τις προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, καθώς και τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Παράλληλα, ανέδειξε την πρόκληση της διαμόρφωσης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και δήλωσε αρωγός στην πρωτοβουλία της φινλανδικής Προεδρίας για την ενίσχυση του κράτους-δικαίου.