Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συνάντηση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, με την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα (11.06.2019)

Συνάντηση Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, με την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα (11.06.2019)

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, δέχθηκε στο γραφείο της, την Τρίτη, 11 Ιουνίου, την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, ZHANG Qiyue. Η εθιμοτυπική αυτή συνάντηση έγινε επ’ ευκαιρία της ανάληψης εκ μέρους της Αναπληρώτριας Υπουργού των καθηκόντων της θέσης της Εθνικής Συντονίστριας της χώρας μας στην πρωτοβουλία «17+1», στην οποία η Ελλάδα εντάχθηκε πρόσφατα ως μέλος.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε συνέχεια και των πρόσφατων επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για την συμμετοχή της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες «One Belt One Road» και «17+1», καθώς και επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS