Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών (Αθήνα, 12.04.2019)

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών (Αθήνα, 12.04.2019)

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο τακτικών διμερών διαβουλεύσεων, πραγματοποιήθηκε, σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Πρέσβη, κ. Sedat Önal.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν ζητήματα που άπτονται των ευρύτερων διμερών σχέσεων, καθώς και της προώθησης μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Περαιτέρω, προέβησαν σε εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στο Αιγαίο, ενώ επίσης αναφέρθηκαν στη διεθνή πτυχή του Κυπριακού.