Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια, 15.04.2019)

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια, 15.04.2019)

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα στα Σκόπια, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Ζερνόφσκι, καθώς και με τον Υπουργό Άνευ Χαρτοφυλακίου αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Έντμοντ Αντέμι.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Κουίκ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επίσκεψη είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μία νέα, πολύ θετική και παραγωγική περίοδο.

Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η διεξαγωγή του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αποτελούν εξελίξεις-ορόσημα για τις σχέσεις μας σε διμερές επίπεδο, καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας. Το συνολικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο υπεγράφη από τους δύο Πρωθυπουργούς, είναι ένας «οδικός χάρτης» για την εξέλιξη των πολιτικών σχέσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας. Επιθυμώ να σημειώσω ότι επισκέψεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο προβλέπονται σε αυτό το Σχέδιο Δράσης και είναι σημαντικές εν προκειμένω.

Είχα την χαρά να συναντηθώ και να έχω εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιμιτρόφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ζερνόφσκι και τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για την Διασπορά κ. Αντέμι. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις μας καθώς επίσης και τη συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία.

Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η προοδευτική διεύρυνση και εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας και τα εν εξελίξει projects στον τομέα της διασυνδεσιμότητας θα δημιουργήσουν τις πολύ αναγκαίες δουλειές και εισοδήματα, ειδικά για τους νέους.

Μια νέα εποχή στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας έχει έρθει για τις δύο χώρες και οι δύο θα δρέψουμε τους καρπούς αυτής της εταιρικής σχέσης» .