Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Συνέντευξη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ

Συνέντευξη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Κύριε Δόλλη.

κ. Δ. ΔΟΛΛΗΣ:  Ναι, μάλιστα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Τώρα σας ακούμε, κύριε Υπουργέ.  Τί γίνεται με τους Έλληνες θέλουμε να μάθουμε, αν και είχαμε μία πρώτη ενημέρωση τώρα με τον κύριο Καβάλη και τί γίνεται με το Πατριαρχείο και τη Βιβλιοθήκη μας ενδιαφέρει.

κ. Δ. ΔΟΛΛΗΣ:  Ναι, αυτή τη στιγμή, η βραδιά ήταν η πιο ήσυχη βραδιά των τελευταίων τριών ημερών, ο Πρόξενός μας προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον Κυβερνήτη στην Αλεξάνδρεια, για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μεταφορά των εκατό-τόσων ανθρώπων που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και μόλις εξασφαλιστεί αυτό, φεύγουν τα C-130 κι εγώ μαζί τους.  Έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχει μία ομάδα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι, διότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με εμάς, περίπου 17 ατόμων, στο αεροδρόμιο του Καΐρου και θα κοιτάξουμε τί μπορούμε να κάνουμε και γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Το βασικό μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο και θέλουν να επαναπατριστούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Πόσοι είναι, ξέρετε, αυτοί που θέλουν να γυρίσουν;

κ. Δ. ΔΟΛΛΗΣ:  Ορίστε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Αυτοί που θέλουν να γυρίσουν πόσοι είναι, αν ξέρετε;

κ. Δ. ΔΟΛΛΗΣ:  Περίπου 100 στην Αλεξάνδρεια, η Κοινότητα στο Κάιρο δεν έχει εκφράσει αίτημα ακόμα και πρέπει να πω και ο Πρόεδρος και εκεί και στην Αλεξάνδρεια, οι Πρόεδροι και οι αρχηγοί της ομογένειας, έχουν κάνει μία τρομερή δουλειά για να καλμάρουν το φόβο των ανθρώπων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Μάλιστα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Ναι.  Κύριε Υπουργέ, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επικοινωνία.

κ. Δ. ΔΟΛΛΗΣ:  Να είστε καλά.