Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας (Λευκωσία, 19 Δεκεμβρίου 2018)

Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας (Λευκωσία, 19 Δεκεμβρίου 2018)

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα μεταβεί την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει, από κοινού με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη, και της Ιορδανίας, Α. Safadi, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, με στόχο την προετοιμασία της 2ης Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, στις αρχές του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις Υπουργοί και αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα εστιάσουν στις δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας, της αμοιβαία επωφελούς οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις τηλεπικοινωνίες και τον τουρισμό, καθώς και στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Νωρίτερα, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ θα λάβει χώρα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.