Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow 84η ΔΕΘ-Εγκαίνια της Ψηφιακής Έκθεσης του Χειρογράφου για τον Μ. Αλέξανδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Α. Διαματάρη (08.09.2019)

84η ΔΕΘ-Εγκαίνια της Ψηφιακής Έκθεσης του Χειρογράφου για τον Μ. Αλέξανδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Α. Διαματάρη (08.09.2019)

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αντώνης Διαματάρης εγκαινίασε χθες την Ψηφιακή Έκθεση του Χειρογράφου του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, που περιέχει το Μυθιστόρημα για τη ζωή και το έργο του Μακεδόνα Στρατηλάτη.

Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη ψηφιακή παρουσίαση του χειρογράφου στο οποίο περιγράφεται με μυθιστορηματική αφήγηση, η ζωή και το έργο του Μακεδόνα Στρατηλάτη και εκπολιτιστή των λαών της Ανατολής Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με τη ψηφιακή έκθεση «Ο θρύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Βυζαντινή κληρονομιά. Η μαρτυρία ενός βυζαντινού χειρογράφου» προβάλλονται μικρογραφίες που σκιαγραφούν τα βασικά στοιχεία της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Υφυπουργός κ. Διαματάρης και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θέτουν πλέον υπό την αιγίδα τους την έκθεση και την παγκόσμια διακίνηση του σημαντικού αυτού κομματιού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.