Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Αποτελέσματα επίσκεψης ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη στην Κούβα

Αποτελέσματα επίσκεψης ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη στην Κούβα

Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη στην Κούβα, όπου μετέβη κατόπιν πρόσκλησης του Κουβανού ομολόγου του κ. Dagoberto Rodriguez Barrera.

Ο κ. Υφυπουργός είχε συνάντηση εργασίας με τον Κουβανό ομόλογό του, με τον οποίον υπέγραψαν Κοινή Δήλωση για την ανανέωση και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τα θέματα που εθίγησαν κατά τις συζητήσεις αφορούσαν στη διμερή οικονομική συνεργασία με έμφαση στον τουρισμό, τη ναυτιλία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα αγροτικά προϊόντα, καθώς και τις πολιτιστικές και μορφωτικές ανταλλαγές, ενώ συμφωνήθηκε η επόμενη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) να λάβει χώρα στην Αθήνα.

Κατά την παραμονή του στη χώρα, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε επίσης με την Υφυπουργό Επιστημών Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος κα America Santos, τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Επενδύσεων και Αναπτυξιακής συνεργασίας κ. Orlando Guillen καθώς και τον Υφυπουργό πολιτισμού κ. Fernando Rojas.

Παράλληλα, ο κ. Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον ιστορικό της πόλης της Αβάνας και υπεύθυνο προστασίας και διαχείρισης αρχιτεκτονικού αποθέματος Αβάνας κ. Eusebio Leal, ενώ επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο Αβάνας, όπου είχε συνάντηση με την Αντιπρύτανη κα Cristina Diaz.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε την Έδρα Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αβάνας, όπου είχε ενημέρωση από την Καθηγήτρια κα Elina Miranda Cancela, Διευθύντρια του Τμήματος και «επίτιμη Πρέσβη των Ελληνικών Γραμμάτων», η οποία τον ξενάγησε στο Μουσείο ομοιωμάτων ελληνικών αγαλμάτων.