Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Αποτελέσματα επίσκεψης ΥΦΥΠΕΞ Σπύρου Κουβέλη στο Αζερμπαϊτζάν (1-3 Φεβρουαρίου 2011)

Αποτελέσματα επίσκεψης ΥΦΥΠΕΞ Σπύρου Κουβέλη στο Αζερμπαϊτζάν (1-3 Φεβρουαρίου 2011)

Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Σπύρου Κουβέλη στο Αζερμπαϊτζάν (1-3 Φεβρουαρίου), όπου αζερική και ελληνική πλευρά είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας της Συνόδου της 3ης  Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας σε τομείς προτεραιότητας όπως η ενέργεια, η υγεία, η γεωργία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, οι τεχνολογίες πληροφορικής, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επιχειρηματικότητα και ο τραπεζικός τομέας. Επίσης, προβλέπεται η ενίσχυση της συνεργασίας και σε νέους τομείς όπως η εκπαίδευση, η νεολαία και η άθληση καθώς και στον τομέα των έκτακτων αναγκών.

Ταυτόχρονα, η ελληνική και αζερική πλευρά σημείωσαν τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στον αγωγό ITGI.

Τέλος, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την εποικοδομητική συνεργασία τους και εντός των πλαισίων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.