Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Δήλωση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ κ. Γ. Δελαβέκουρα σχετικά με ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για δηλώσεις ΠτΔ κ. Κ. Παπούλια

Δήλωση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ κ. Γ. Δελαβέκουρα σχετικά με ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για δηλώσεις ΠτΔ κ. Κ. Παπούλια

Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται σε τοποθετήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.

Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας».