Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Δηλώσεις Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της Elitour (28.01.2021)

Δηλώσεις Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της Elitour (28.01.2021)

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετήσω μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αναμένεται να τονώσει την ελληνική οικονομία και να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της Elitour, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα. Έναν τομέα, ο οποίος, παρότι εμφανίζει μεγάλες προοπτικές, δεν είχε για πολλά χρόνια, αξιοποιηθεί.


Χαίρομαι που η Enterprise Greece, πρωτοστατεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία, έχοντας ως συνεργάτη και συνοδοιπόρο, την Elitour, με πρόεδρό της τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση και το έργο του, τόσο στον ιατρικό χώρο, όσο και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τους οποίους υπηρέτησε και υπηρετεί με επιτυχία.

Η εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο πλευρών, εγγυάται και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία επικυρώνεται σήμερα με την υπογραφή του MoU, στόχος του οποίου είναι η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προωθήσουν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό στον τομέα του τουρισμού υγείας, καθώς η χώρα μας διαθέτει υψηλό επίπεδο και αριθμό εξειδικευμένων επιστημόνων και επαρκείς υποδομές στο χώρο και της υγείας και του τουρισμού.

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, θα αναλάβει τον σχεδιασμό και υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων προώθησης του κλάδου και η Elitour θα αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητικού εταίρου στη δικτύωση των φορέων Ελλάδας και εξωτερικού.

Ο ιατρικός τουρισμός ανθεί και είναι μια παγκόσμια βιομηχανία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων. Oι δύο πλευρές θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και του κλάδου, τόσο σε επίπεδο τουριστικό όσο και σε επίπεδο παροχών υγείας, ώστε να υπάρξει άμεσα θετικός αντίκτυπος στην οικονομία. Επιπλέον, νέες επενδύσεις στον χώρο αναμένεται ότι θα συμβάλλουν σημαντικά και στη διατήρηση ενός ανώτερου επιπέδου υπηρεσιών υγείας τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, ευελπιστούμε πως με τον τρόπο αυτό, θα μπει φρένο στο brain drain των Ελλήνων επιστημόνων υγείας, το οποίο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, στερώντας από τη χώρα μας ένα σημαντικό αριθμό, υψηλού επιπέδου ιατρικό προσωπικό και θα αποτελέσει την αφετηρία για επιστροφή πολλών εξ΄ αυτών στην πατρίδα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.
Ευχαριστώ.»