Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Διοργάνωση Ημερίδας για το Μέλλον της Ευρώπης από το ΥΠΕΞ και το ΕΚΔΔΑ (Αθήνα, 05.07.2018)

Διοργάνωση Ημερίδας για το Μέλλον της Ευρώπης από το ΥΠΕΞ και το ΕΚΔΔΑ (Αθήνα, 05.07.2018)

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσκήνιο: Διαβούλευση για την Ευρώπη και Δημόσια Διοίκηση».

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Βερναρδάκης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ιφιγένεια Καμτσίδου και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, Άννα Κοντονή.

Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί τρείς ξεχωριστές συνεδρίες. Στην πρώτη με θέμα «Δημόσια Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikic-Bohm και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Βασίλης Χατζόπουλος, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Στη δεύτερη με θέμα «κοινωνικός διάλογος για μια Ευρώπη των πολιτών» θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, ο καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Κουζής, και η επιστημονική συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, Αφροδίτη Μακρυγιάννη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαχαίρα.

Στην τρίτη με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις, προοπτικές και ο ρόλος της Ελλάδας» θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κώστας Λάβδας, ο καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Δημήτρης Χρυσοχόου, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης, Νίκος Θεοχαράκης, και ο αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, Σπύρος Μπλαβούκος, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθεί ο νέος ιστότοπος με τίτλο «Μιλάμε για την Ευρώπη» (www.oureurope.gov.gr) καθώς και το τηλεοπτικό σποτ, από τον συντονιστή του task force καθηγητή Γιώργο Παπαγεωργίου και τον επιστημονικό συνεργάτη Στέργιο Τσιαφούλη.

Οι εργασίες της ημερίδας θα αρχίσουν αύριο το πρωί στις 09.30 και θα ολοκληρωθούν στις 15.00, στο Αμφιθέατρο Κοσμάς Ψυχοπαίδης του ΕΚΔΔΑ – Πειραιώς 211.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ήταν ομιλητής σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώθηκε -την Παρασκευή 29 Ιουνίου- στη Μασσαλία με τη συμμετοχή του γάλλου ευρωβουλευτή Daniel Cohn Bendit και του φιλοσόφου Jean Marc Ferry.