Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Εισήγηση ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Φραγκογιάννη στο Delphi Roundtable (Aθήνα, 20.09.2019)

Εισήγηση ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Φραγκογιάννη στο Delphi Roundtable (Aθήνα, 20.09.2019)

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Στο πολιτικό και οικονομικό momentum που έχει η Ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει την εικόνα της χώρας και να προάγει μια εξωστρεφή επιχειρηματική κουλτούρα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης στην εισήγηση του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης “Delphi Roundtable Ανάπτυξη παραγωγικών επενδύσεων στην Ελλάδα” που συμμετείχε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

“Ο επενδυτής επιλέγει μια χώρα που υπάρχει πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Μια χώρα που οι θεσμοί λειτουργούν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών  συνοψίζοντας το ρόλο που θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Οικονομικής Διπλωματίας για να αναδείξει αυτή την αλλαγή που συντελείται στην χώρα.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ο κος Φραγκογιάννης δουλεύουμε ήδη σε 3 κατευθύνσεις που όλες μαζί συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε εξωστρέφεια:

1. Την ενοποίηση όλων των φορέων για την οικονομική διπλωματία κάτω από την στέγη του Υπουργείου Εξωτερικών.

2. Την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μέσω συγκροτημένων, εστιασμένων προσπαθειών σε συγκεκριμένους χώρους και χώρες.

3. Η προσπάθεια υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων στην διεθνοποίησή τους, αλλά και η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα θα υποστηριχθεί από αυτό που ονομάζουμε “Repositioning Greece”. Δηλ. την θετική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πρότασης που στηρίζει και στηρίζεται από κάθε άξονα της δημόσιας και ιδιωτικής υπόστασης, ώστε η αντίληψη των Ελλήνων, των επενδυτών, της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και γενικότερα της διεθνούς κοινής γνώμης, να είναι θετική απέναντι στη χώρα και τους ανθρώπους της, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός, αλλά και τόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

“Σε αυτό το πλαίσιο, το 2021 θα σηματοδοτήσει όχι μόνο τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και τη χρονιά που η Ελλάδα θα καθιερωθεί ως χώρα επένδυσης στην συνείδηση της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας” κατέληξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.