Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ για την προαγωγή των διμερών οικονομικών σχέσεων (15/12/10)

Εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ για την προαγωγή των διμερών οικονομικών σχέσεων (15/12/10)

Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ διοργάνωσε, χθες, 15 τρ., εκδήλωση, με στόχο την προαγωγή των διμερών ελληνο-ισραηλινών οικονομικών σχέσεων. H εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν άνω των 100 επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων, περιλάμβανε σεμινάριο, με κύριο αντικείμενο τις καθαρές τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Για την εκδήλωση, συνεργάσθηκαν με την Πρεσβεία, από ισραηλινής πλευράς, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Βιομηχανίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, το Ινστιτούτο Διεθνούς Συνεργασίας και Εξαγωγών, η Ομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων και το Ισραηλινο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ, από ελληνικής, το Invest in Greece Agency.

Το σεμινάριο προλόγισε ο Υπουργός Εμπορίου του Ισραήλ, κ. Ben Eliezer, υπογραμμίζοντας τη σταθερή πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Κ. Παπαδόπουλος μίλησε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η Πρόεδρος του Invest in Greece, κα Μπουφούνου, για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Από ισραηλινής πλευράς, οι ομιλητές εστιάσθηκαν σε συνεργασίες σε εξειδικευμένους τομείς, όπως η βιώσιμη ενέργεια και οι υδατικές τεχνολογίες.

Οι εκπρόσωποι των 40 ισραηλινών και 30 ελληνικών επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, πραγματοποίησαν πάνω από 150 διμερείς συναντήσεις (Β2Β). Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι οργανωτές από αμφότερες τις πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και τα αποτελέσματα της εκδήλωσης, διατυπώνοντας, παράλληλα, την προσδοκία αντίστοιχή της να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό.