Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στον Εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή (23.05.2021)

Εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στον Εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή (23.05.2021)

Κυριακή, 23 Μαΐου 2021

Στον Εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας  του ΥΠ.ΕΞ  κ. Ι. Σμυρλής.

Στο πλαίσιο του Εορτασμού τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομου. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας 23ης Μαρτίου.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας κ. Ι. Σμυρλής, και εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας, κ. Π. Μαντάς. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας κ. Σ. Αναστασόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Καπέλιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Α. Μπούζα , ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Γ. Ζαφειρόπουλος, ο τέως Βουλευτής κ. Π. Κωνσταντινέας, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών ‘Η ΙΩΝΙΑ’ κα. Φ. Βγενή-Κοτσογλανίδη, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς – Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι). κ. Κ. Καραβλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Π. Νάκης, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος κ. Νίκος Γιαννουλάτος κι ο Επιπυραγός εκπρ. της ΠΥ Καλαμάτας κ. Β. Γεωργανάς. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Ι. Σμυρλής, επεσήμανε ότι: “Τιμούμε τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη, τιμά την μνήμη τους, τον αγώνα που κάνανε στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους και συνεχίζει τον αγώνα για τη δικαίωσή τους  παγκοσμίως».