Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επαφές ΥΦΥΠΕΞ κ. Σ. Κουβέλη στην Κούβα (10-14/12/10)

Επαφές ΥΦΥΠΕΞ κ. Σ. Κουβέλη στην Κούβα (10-14/12/10)

Κυριακή, 12 Δεκέμβριος 2010

Επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί ο ΥΦΥΠΕΞ Σπύρος Κουβέλης από την Παρασκευή 10/12 έως την Τρίτη 14/12. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αβάνα ο κ. ΥΦΥΠΕΞ θα έχει συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του όσο και με εκπροσώπους άλλων παραγωγικών υπουργείων με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Γεωργίας Ramon Fromenta, όπου διαπιστώθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο αγροτικός τομέας, κυρίως σε ότι αφορά στα προγράμματα οργανικών καλλιεργειών και προστασίας δασών.

Ειδικότερα προτάθηκε να εξετασθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών Ινστιτούτων Αγροτικής Έρευνας με αντίστοιχους κουβανικούς φορείς με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και έρευνας σε θέματα παραγωγής και καλλιέργειας. Παράλληλα, εξετάστηκε η προοπτική ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου με την πραγματοποίηση προγράμματος ανταλλαγής αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, ο κ. ΥΦΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Μεταφορών Lazaro Machado Martinez με τον οποίο συζητήθηκαν τομείς κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα ο ναυτιλιακός τομέας (ναυπήγηση πλοίων), προγράμματα σχεδιασμού κατασκευής και ανάπλασης λιμένων, καθώς και ο υπό ανάπτυξη τομέας της κρουαζιέρας.

Τα προαναφερθέντα αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο των εργασιών της ΜΔΕ που θα συγκληθεί προσεχώς στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν επαφές μεταξύ ελληνικών εταιρειών με αρμόδιους κουβανικούς φορείς.

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Κουβέλης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Rodrigez Barrera, με τον οποίο αναμένεται να υπογραφεί Κοινή Δήλωση συνεργασίας Ελλάδας- Κούβας.

Επίσης, ο κ. ΥΦΥΠΕΞ αύριο Δευτέρα θα συναντήσει τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Τροφίμων Fray Moya. Τέλος, την Τρίτη θα έχει κύκλο συναντήσεων με την υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας America Santos , τον Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Orlando Guillen και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Fernando Rojas.