Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επικοινωνία Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον ομογενή Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Κ. Αλαχούζο (12.09.2017)

Επικοινωνία Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον ομογενή Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Κ. Αλαχούζο (12.09.2017)

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, είχε χθες αργά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, κ. Κρις Αλαχούζο, με αφορμή την κατάσταση που προκλήθηκε από τον τυφώνα «Ίρμα».

Ο ελληνικής καταγωγής κ. Αλαχούζος ανέφερε ότι ο τυφώνας βαίνει σε ύφεση, προσθέτοντας ότι λόγω έγκαιρης προετοιμασίας δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο αποκαταστάσιμες υλικές ζημιές.

Ευχαρίστησε, επίσης, θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον ΥΦΥΠΕΞ, κ. Τέρενς Κουίκ, για την έγκαιρη ανταπόκριση και τη διαρκή συμπαράσταση κατά τη διάρκεια της θεομηνίας.

Επί τη ευκαιρία, ο κ. Αλαχούζος ενημέρωσε επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Τάρπον Σπρινγκς να επισκεφθεί το ερχόμενο Πάσχα την Κάλυμνο και να διεξάγει, για πρώτη φορά, από κοινού συνεδρίαση με το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου.

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη τον κ. Κρις Αλαχούζο για αυτήν του την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε ότι θα έχει και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.