Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην Κολομβία (27.10.2017)

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην Κολομβία (27.10.2017)

Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017

Στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Νότια Αμερική, η οποία έχει σκοπό να δώσει νέα ώθηση στις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες της περιοχής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε χθες, 27η Οκτωβρίου, συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας με την ομόλογό του, Πάτι Λοντόνιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε, επίσης, πολύωρη σύσκεψη με εκπρόσωπους από τα Υπουργεία Εμπορίου, Εργασίας, Παιδείας Ψηφιακής Διοίκησης και Ναυτιλίας, όπου διερευνήθηκαν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε όλους τους παραπάνω τομείς, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης στην Ελλάδα της Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας.

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Οργανισμού ProColombia, αντίστοιχου της Enterprise Greece, με σκοπό την διερεύνηση αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργειών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε διάλεξη σε εκδήλωση της Διπλωματικής Ακαδημίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Άνδεων, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε σε δείπνο της ελληνικής ομογένειας στην Μπογκοτά.Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη χώρα.