Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Κούβα (31.10.2017)

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Κούβα (31.10.2017)

Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017

H περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στη Λατινική Αμερική ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Κούβα, η οποία επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να καταστήσει την οικονομία της πιο εξωστρεφή και διαφοροποιημένη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπεγράφη συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας - αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας- μεταξύ Ελλάδας και Κούβας και πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Marcelino Medina Gonzalez, Εξωτερικού Εμπορίου κ. Antonio Carricarte Corona και Μεταφορών κ. Adel Yzquierdo Rodriguez σε θερμό και φιλικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δηλώθηκε εκατέρωθεν η πολιτική βούληση περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε τομείς όπου υπάρχει ήδη συνεργασία, όπως αυτός των ναυτιλιακών μεταφορών, όσο και σε νέους, όπως οι ήπιες μορφές ενέργειας και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο κ. Κατρούγκαλος εγκαινίασε επίσης το περίπτερο της Ελλάδας στην 35η Διεθνή Έκθεση της Κούβας, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Καραϊβική και όλο το κόσμο.Στο περιθώριο της επίσκεψής του, και ενόψει της επετείου συμπλήρωσης πενήντα ετών από το θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και είκοσι από την μετακομιδή της σορού του από τη Βολιβία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το μνημείο του, στη Σάντα Κλάρα. Ο ΑΝΥΠΕΞ επισκέφθηκε επίσης τον ορθόδοξο Ναό Αγίου Νικολάου στην Αβάνα και συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς.