Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Πορτογαλία (22-23.09.2017)

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Πορτογαλία (22-23.09.2017)

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017

Επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε συναντήσεις στη Λισσαβώνα με μέλη της πορτογαλικής κυβέρνησης και ειδικότερα με την κ. Ana Paula Zacarias, Yφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και τον κ. Eurico Brilhante Dias, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων. Διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων στην ανάγκη να υπάρξουν προοδευτικές συμμαχίες στην Ευρώπη για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών της οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική και κοινωνική της διάσταση.  Στις συναντήσεις συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Jorge Pais, Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πορτογαλίας.