Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ Πρέσβη κ. Ι.-Α. Ζέπου στο Λονδίνο (12.11.2010)

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ Πρέσβη κ. Ι.-Α. Ζέπου στο Λονδίνο (12.11.2010)

Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης – Αλέξιος Ζέπος, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 12 τρ., επίσκεψη στο Λονδίνο όπου είχε διαβουλεύσεις με τον υπηρεσιακό Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Simon Fraser, καθώς και το Γενικό Δ/ντη για Ευρώπη και Παγκοσμιοποίηση κ. Nick Baird και το Δ/ντη για Διεθνή Ασφάλεια κ. Paul Johnston.

Οι συζητήσεις με την υπηρεσιακή ηγεσία του Foreign Office κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., τη διεύρυνση της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το Κυπριακό, την Ειρηνευτική  Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα και ζητήματα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι κ. κ. Ζέπος και Fraser συμφώνησαν επί της σκοπιμότητας εντατικοποίησης των διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων.