Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Γ.Γ.Δ.Ο.Σ. και Α.Σ. του ΥΠΕΞ κ. Κ. Παπαδόπουλου στο Ισραήλ (10-11.11.10)

Επίσκεψη Γ.Γ.Δ.Ο.Σ. και Α.Σ. του ΥΠΕΞ κ. Κ. Παπαδόπουλου στο Ισραήλ (10-11.11.10)

Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010

Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος μετέβη στο Ισραήλ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση να εκφωνήσει ομιλία σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν, στο Τελ Αβίβ , το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Πανεπιστήμιο Μονάχου και το Center for Political Economics. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Facing Economic and Monetary Challenges in Light of the Euro crisis: Impact on Israeli-European relations and Regional Cooperation».

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γεν. Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ συναντήθηκε με τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα του Ισραηλινού ΥΠΕΞ  αρμόδιο για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, κ. Haim Divon και την Αναπλ. Γεν. Γραμματέα για τις Διμερείς Οικονομικές Σχέσεις κα Irit Ben-Abba. Με τους αξιωματούχους του ισραηλινού ΥΠΕΞ ο κ. Παπαδόπουλος συζήτησε θέματα αμοιβαίου οικονομικού ενδιαφέροντος και τις προοπτικές  πιθανής συνεργασίας σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος παρεχώρησε συνέντευξη με θέμα την ελληνική οικονομία στο οικονομικό ένθετο “The Marker” της εφημερίδας Haaretz και έγινε δεκτός από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ, καθηγητή κ. Stanley Fischer, με τον οποίο συζήτησε τις ευρωπαϊκές και ελληνικές οικονομικές εξελίξεις.

Ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και την Αναπτυξιακή Συνεργασία Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΞ συναντήθηκε, τέλος, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ισραηλινών Βιομηχανιών κ. Shraga Brosh, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ισραηλινών Επιμελητηρίων κ. Arie Zief.  Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής που προγραμματίζεται, για τις 15.12.2010, στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Πρεσβείας της Ελλάδος και του εκεί Γραφείου ΟΕΥ, με συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΑΠΕ.