Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη κ. Παναγιώτη Μίχαλου, Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ στο Κίεβο (31.10.2013)

Επίσκεψη κ. Παναγιώτη Μίχαλου, Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ στο Κίεβο (31.10.2013)

Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013

Στις 31 Οκτωβρίου 2013, υπεγράφη, στο Κίεβο, Συμφωνία μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ουκρανίας, με την οποία δίνονται λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ελληνικές εταιρείες κατά την εξαγωγή των προϊόντων τους στην ουκρανική αγορά.

Η Συμφωνία είναι απόρροια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Μίχαλος. Κατά την χθεσινή συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ουκρανίας, κ. Volodymyr Y. MYKHAYLOV, επιβεβαιώθηκε η θέληση των δύο πλευρών για περαιτέρω μείωση των εμποδίων.

Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε, επίσης, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Andrii V.Olefirov, με τον οποίο εξέτασε τις προοπτικές υπογραφής Συμφωνίας Σύνδεσης και Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου Ε.Ε. – Ουκρανίας, κατά την επερχόμενη Σύνοδο στο Βίλνιους (28-29.11.2013), καθώς και τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδος – Ουκρανίας.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και ειδικότερα η αγορά ακινήτων. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας ΔΟΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν η ανάδειξη των δυνατοτήτων που εμφανίζει η αγορά ακινήτων, υπό το πρίσμα της βελτίωσης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, παρουσιάσθηκε το πλαίσιο που διέπει την χορήγηση 5ετούς άδειας διαμονής στην χώρα μας σε αγοραστές ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.