Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, σε Νότια Αφρική, Μποτσουάνα και Μοζαμβίκη επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, σε Νότια Αφρική, Μποτσουάνα και Μοζαμβίκη επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής

Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ βρίσκεται από σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ς(ΣΕΒ) και το Ελληνο-αφρικανικό Επιμελητήριο στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και τη Μοζαμβίκη.

Αυτή η επιχειρηματική αποστολή, είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων που είχε ο ΥΦΥΠΕΞ τον περασμένο Φεβρουάριο με Υπουργούς και Φορείς των τριών χωρών, σε ένα παράλληλο πρόγραμμά του με εκείνο των επαφών του με Ομογενειακές Οργανώσεις, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής, προγραμματίζεται για αύριο η επίσημη έναρξη του επιχειρηματικού forum και B2B συναντήσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Μοπούτο και τη Γκαμπορόνε, καθώς και συναντήσεις του κ. Υφυπουργού με στελέχη των αντίστοιχων Κυβερνήσεων.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νότιο Αφρική, ο κ. Υφυπουργός θα παραστεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, θα παραβρεθεί και σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία για να τιμήσει τα 90 χρόνια του ομογενούς κ. Γεώργιου Μπίζου, μία από τις κορυφαίες εμβληματικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς στα χρόνια του Απαρτχάιντ ήταν ο δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα και μετέπειτα, εκ των βασικών συντακτών του σημερινού Συντάγματος της Ν. Αφρικής.