Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο (Αθήνα, 25.10.2017)

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο (Αθήνα, 25.10.2017)

Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης έγινε δεκτός σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις εργασίες της 2ης Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 30-31 Οκτωβρίου 2017, καθώς η συμβολή τόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διεξαγωγή του διαθρησκειακού διαλόγου είναι καθοριστική.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του διαθρησκειακού διαλόγου με την καθοδήγηση του Προκαθημένου της, κ. Ιερώνυμου, όπως και κοινωνικές δράσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που χαίρουν αναγνώρισης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.