Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, στην Κύπρο

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, στην Κύπρο

Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται από σήμερα στην Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 19ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, καθώς και στην τρίτη κατά σειρά τριμερή συνάντηση Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ για θέματα ομογένειας. Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή.

Ειδικότερα, ο κ. Υφυπουργός, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του αρμοδίου Επιτρόπου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Φώτη Φωτίου, θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της ελληνικής Κυβερνήσεως στην τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ). Την έναρξη του Συνεδρίου προγραμματίζεται να κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης, στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά τριμερής συνάντηση για θέματα ομογένειας μεταξύ των κ.κ. Τέρενς - Νικολάου Κουίκ, Φώτη Φωτίου και Natan Sharansky, επικεφαλής της “Jewish Agency for Israel”. Στο πλαίσιο αυτό και σε υλοποίηση των όσων είχαν καταρχήν συμφωνηθεί στην προηγούμενη τριμερή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, έχει προετοιμαστεί παράλληλη τριμερής συνάντηση νέων φοιτητών από αντίστοιχες ομογενειακές οργανώσεις στις Η.Π.Α.

Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Υφυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Με τον κ. Καδή θα συζητηθούν οι για πρώτη φορά συντονισμένες κοινές δράσεις Ελλάδας - Κύπρου για θέματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στις ομογενειακές εστίες σε όλο τον κόσμο.