Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στη Σιγκαπούρη (29.03.2019)

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στη Σιγκαπούρη (29.03.2019)

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, επισκέφτηκε τη Σιγκαπούρη, όπου συναντήθηκε  με τον ομόλογό του, Sam Tan. Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση και η επιτάχυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας -Σιγκαπούρης, η πραγματοποίηση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στα τέλη Μάιου, καθώς και αντίστοιχη σιγκαπουριανή επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα το Φθινόπωρο του 2019.

Οι δύο Υφυπουργοί διαπίστωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών και συζήτησαν, επίσης, για την επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, στην ναυτιλιακή συμφωνία, όπως και την πρόταση του κ. Κουίκ για σύναψη συμφωνίας μεταξύ του λιμένος της Σιγκαπούρης και του Πειραιά. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα στο προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, ως προς την ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Σιγκαπούρη ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας, κατά την οποία ο Πρόεδρός του,  Τeo Eng Cheong, επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του. Παρουσίασε επίσης τους τομείς ενδιαφέροντος  που θα ήθελε να καλύψουν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όπως: ενέργεια, έξυπνοι αυτοματισμοί, οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, συσκευασία, τουρισμός κ.α.

Τέλος ο Υφυπουργός Εξωτερικών, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο και επισκέφτηκε την έκθεση προϊόντων από την Ήπειρο που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης.  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής:

«Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα εδώ στη Σιγκαπούρη έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών από την Ήπειρο, με όλα τα αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιφέρειάς τους. Αλλά κυρίως χάρηκα που είδα μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από επιχειρηματίες της Σιγκαπούρης που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για κρασιά, τυριά, μαρμελάδες, μέλια, τυποποιημένα τοπικά εκλεκτά ηπειρωτικά προϊόντα, όπως χέλια, πέστροφες, τσιπούρες, για να μην ξεχάσω βεβαίως τα γιαννιώτικα γλυκά, όπως ο μπακλαβάς. Δίνω έναν μεγάλο μπράβο σε όποιον είχε την ιδέα αυτής της επιχειρηματικής αποστολής με δεδομένο ότι οι Σιγκαπουριανοί είναι απαιτητικοί γευσιγνώστες».