Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Χαιρετισμός ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, κατά την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος του Ελληνο-σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (Αθήνα, 06.09.2017)

Χαιρετισμός ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, κατά την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος του Ελληνο-σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (Αθήνα, 06.09.2017)

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017

Η ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας θα ενδυναμώσει αποφασιστικά την εμπορική και επενδυτική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στα μέλη του ελληνικού τμήματος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Η προώθηση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής συνεργασίας, προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την κατεύθυνση της σταθερότητας και της ευμάρειας. Ως Υπουργείο Εξωτερικών, δεσμευόμαστε να παραμείνουμε αρωγοί και να υποστηρίξουμε οργανωμένα και σε στενό συντονισμό τις προσπάθειες του Επιχειρηματικού Συμβουλίου για την εμπέδωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, αξιοποιώντας κάθε συμπληρωματικότητα και προσφερόμενη ευκαιρία.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός,  έχουμε θέσει στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, συνεκτικά προς την πολιτική διπλωματία, την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ταγμένοι στην υποστήριξη και ενίσχυση των ενεργειών που προωθούν το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των εταίρων μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τον καπετάνιο Παναγιώτη Τσάκο, για τη συνεργασία  και την προθυμία του να αναλάβει τον συντονισμό της ίδρυσης του ελληνικού τμήματος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.