Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Ολοκλήρωση Εργασιών Διεθνούς Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά (Αθήνα, 21-22 Ιουνίου 2019)

Ολοκλήρωση Εργασιών Διεθνούς Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά (Αθήνα, 21-22 Ιουνίου 2019)

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα "Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά: Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση" η οποία έλαβε χώρα στο Ζάππειο στις 21 και 22 Ιουνίου 2019. Στη Διάσκεψη, η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου για θέματα Περιβαλλοντικής Διπλωματίας, Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 43 χώρες καθώς και πολλών Διεθνών Οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, αφού διάβασε το μήνυμα του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε την εναρκτήρια ομιλία. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρης, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών, εξήρε το υψηλό επίπεδο των επιστημόνων που έλαβαν μέρος στη Διάσκεψη αλλά και τη σημασία των παρουσιάσεων τους και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των σχετικών εισηγήσεων προς την κατεύθυνση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες υιοθέτησε η χώρα μας.

Η Διεθνής Διάσκεψη κατέληξε στην ομόφωνη υιοθέτηση ενός κειμένου Συμπερασμάτων, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει στο πλαίσιο των σχετικών Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ, UNESCO, WMO).Τα κείμενα των ομιλιών των επισήμων και των επιστημονικών παρουσιάσεων των διακεκριμένων ομιλητών, από κοινού με όλες τις σχετικές πληροφορίες, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Διάσκεψης www.ccich.gr