Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Ομιλία Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Π. Μίχαλου σε παρουσίαση Έκθεσης Δράσεων Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κίνας

Ομιλία Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Π. Μίχαλου σε παρουσίαση Έκθεσης Δράσεων Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κίνας

Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2013

Η ετήσια Έκθεση Δράσεων (Position Paper) του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα παρουσιάσθηκε σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στην ομιλία του, παρέθεσε τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Κίνας, στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόοδο που έχει συντελεσθεί τον τελευταίο καιρό, καθώς και στα συγκεκριμένα βήματα και δράσεις που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ελληνοκινεζικών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Τόνισε, επίσης, τις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζουν επί μέρους τομείς της κινεζικής οικονομίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Την παρουσίαση της Έκθεσης Δράσεων έκανε ο κ. Stefan Sack, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον κ. Sack, συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στην κινεζική αγορά και οι τρόποι επίλυσης των διαφόρων ζητημάτων.

Η Έκθεση Δράσεων του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποτελεί προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης ειδικών με τις 1700 ξένες εταιρείες - μέλη του στην Κίνα. Καταγράφει την κατάσταση ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας και προτείνει δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.