Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Ορισμός Πρέσβεως κ. Α. Νικολαϊδη ως Ειδικού Απεσταλμένου της Ελλάδας για τη Μέση Ανατολή

Ορισμός Πρέσβεως κ. Α. Νικολαϊδη ως Ειδικού Απεσταλμένου της Ελλάδας για τη Μέση Ανατολή

Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας όρισε σήμερα τον Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων κ. Αντώνιο Νικολαΐδη ως Ειδικό Απεσταλμένο της Ελλάδας για τη Μέση Ανατολή.

Ο Πρέσβης κ. Νικολαΐδης υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος της ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας και υπηρετεί σήμερα ως Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων και Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει βαθιά γνώση της περιοχής, από την οποία, άλλωστε, προέρχεται και ομιλεί την αραβική γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περιοδεία του στις χώρες της περιοχής τον περασμένο Οκτώβριο, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ορίσει Ειδικό Απεσταλμένο της Ελλάδας για τη Μέση Ανατολή, με αποστολή την προώθηση των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής, αλλά  και την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας και την υποστήριξη των προσπαθειών για την συνολική επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος.