Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Παράθεση αποχαιρετιστήριου γεύματος από Υφυπουργό Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, προς τιμήν της αποχωρούσας Πρέσβεως της Χιλής, Maria Pia Busta Diaz (Αθήνα, 24.07.2019)

Παράθεση αποχαιρετιστήριου γεύματος από Υφυπουργό Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, προς τιμήν της αποχωρούσας Πρέσβεως της Χιλής, Maria Pia Busta Diaz (Αθήνα, 24.07.2019)

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν της Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Χιλής, Maria Pia Busta Diaz, παρέθεσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός εξήρε το έργο της κας Πρέσβεως και ιδιαίτερα την αφοσίωσή της στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων κατά την τετραετή θητεία της στην Ελλάδα.

«Παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τη Χιλή, οι δύο χώρες διατηρούν ισχυρούς δεσμούς βασιζόμενους σε κοινές αξίες και αρχές, γεγονός που αντανακλάται στην ταύτιση των απόψεών τους για σημαντικά διεθνή ζητήματα. Αντίστοιχα, στο πολυμερές επίπεδο, οι δύο χώρες διατηρούν στενή συνεργασία σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ιδιαίτερα δε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαματάρης.

Στο γεύμα παρευρέθησαν επίσης o Πρέσβης της Πορτογαλίας, Rui Alberto Manuppella Tereno, η Πρέσβης της Σλοβενίας, Anita Pipan, o Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας, Δρ. Noureddine Bardad-Daidj, ο Πρέσβης του Καναδά Mark Allen, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.