Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Περιοδεία ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (04-09.06.2018)

Περιοδεία ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (04-09.06.2018)

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018

Περιοδεία σε τρείς χώρες της Λατινικής Αμερικής πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ειδικότερα, αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Κατρούγκαλος βρέθηκε διαδοχικά στην Αργεντινή, την Χιλή και το Περού.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συνέχιση της προσπάθειας βελτίωσης των διμερών οικονομικών σχέσεων και του εμπορίου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τόσο στο διακυβερνητικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα και του επιχειρηματικού κόσμου.

Για το λόγο αυτό, πέραν των συναντήσεων με τους ομολόγους του των υπουργείων εξωτερικών και οικονομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, συναντήθηκε με εμπορικά επιμελητήρια καθώς και με εκπροσώπους της ομογένειας που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές.

Στην Αργεντινή, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σχέσεων, κ. Guillermo Daniel Raimondi, και τον Υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Horacio Reyser Travers. Επίσης, στο Μπουένος Άϊρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες, υπέρτιμο και έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην ομογένεια.

Στη Χιλή, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό  Πολιτικών Υποθέσεων, κ. Alfonso Silva, και τον Υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Rodrigo Yáñez.

Τέλος, στο Περού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού, κ. Rogers Martín Valencia Espinoza, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Hugo de Zela Martínez, καθώς και με την Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λίμα, κα Yolanda Torriani.

Η επίσκεψη επιβεβαίωσε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του εμπορίου και τις ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της.