Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χ. Στυλιανίδη (ΥΠΕΞ, 21.12.2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χ. Στυλιανίδη (ΥΠΕΞ, 21.12.2015)

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και ανταπόκρισης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αυξημένες, εν προκειμένω, ανάγκες. Η συζήτηση εστιάσθηκε, επίσης, στις πρωτοφανείς προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που φτάνουν στην Ευρώπη και στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης τους.

Αναφορά έγινε, τέλος, στην πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής, την οποία παρουσίασε, την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.