Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, J. Hahn (Βρυξέλλες, 16.12.2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, J. Hahn (Βρυξέλλες, 16.12.2015)

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, J. Hahn (Βρυξέλλες, 16.12.2015)O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε χθες, 16 Δεκεμβρίου 2015, στις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, κ. Johannes Hahn.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο Αυστριακός Επίτροπος αναφέρθηκε, αρχικά, στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα δύναμη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε τη διαχρονική υποστήριξη της Ελλάδας σε προτάσεις που ενισχύουν τη φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα σε έκτακτες συνθήκες και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, προσθέτοντας ότι η νέα δύναμη, όταν τελικώς δημιουργηθεί, θα πρέπει να δρα με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου κράτους.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στο πλήθος των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί στην Ελλάδα, μέσα σε ελάχιστο διάστημα, καθώς και στις συνεχιζόμενες, εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα σταθερότητας και αντιμετώπισης του ζητήματος του χρέους, ώστε να προσελκυθούν επενδύσεις στην Ελλάδα και να μειωθεί η ανεργία.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός Επίτροπος ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό για τις επαφές του, το προηγούμενο διάστημα, στην πΓΔΜ και για τις προοπτικές επιτάχυνσης της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος που απασχολεί τις δύο χώρες και έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μετά τις εκλογές στη γείτονα χώρα και την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας. Εν προκειμένω, ο κ. Ξυδάκης υπενθύμισε τη διαρκή, έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας προς την πΓΔΜ, καθώς και το ενδιαφέρον της για σταθερότητα και ανάπτυξη στη γειτονική χώρα. Εξάλλου η χώρα μας, ανάφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πΓΔΜ και η επίλυση του θέματος είναι προς το κοινό συμφέρον.