Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Έλληνα Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Έλληνα Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει για την προκήρυξη της θέσης του Δικαστή για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), ενόψει της λήξης της θητείας (17.05.2020) του εν ενεργεία Δικαστή για την Ελλάδα και νυν Προέδρου του Δικαστηρίου, Καθηγητή κ. Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν όλες τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για την επιτέλεση του υψηλού διεθνούς δικαιοδοτικού λειτουργήματος του μέλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (αγγλικά ή γαλλικά) και να έχουν τουλάχιστον παθητική γνώση της άλλης. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών λήγει στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και τα «πρότυπα βιογραφικά σημειώματα» που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στον ακόλουθο σύνδεσμο.