Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα για την έκρηξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο»

Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα για την έκρηξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο»

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2011

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας απέστειλε τηλεγράφημα στον ομόλογό του κ. Σεργκέι Λαβρόφ με αφορμή την έκρηξη, σήμερα, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο», η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας οφείλεται σε πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού στο χώρο παραλαβής αποσκευών και προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ατόμων και τον τραυματισμό, τουλάχιστον, 130 άλλων. 

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη» αναφέρει στο μήνυμά του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Ο Ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στο Ρωσικό αυτές τις δύσκολες ώρες», αναφέρει, τονίζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί και να παραπεμφθούν τη δικαιοσύνη.