Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο ΕΕ-Κούβας (Βρυξέλλες 15.05.2018)

Συμμετοχή, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο ΕΕ-Κούβας (Βρυξέλλες 15.05.2018)

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες στο 1ο Κοινό Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κούβας που έλαβε χώρα την παραμονή της κύρωσης στη Βουλή της Συμφωνίας για τον Πολιτικό Διάλογο και τη Συνεργασία μεταξύ της χώρας αυτής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, και συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διμερή θέματα, ιδίως στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

Στην ομιλία του στο Συμβούλιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις κοινές ιστορικές εμπειρίες της Ελλάδας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Εξέφρασε, περαιτέρω, την αλληλεγγύη της ελληνικής πλευράς στους απελευθερωτικούς αγώνες του κουβανικού λαού και την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τις νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Κούβας και της ΕΕ που διανοίγει η πρόσφατη Συμφωνία.