Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων Ε.Ε. (Βρυξέλλες, 25.09.2017)

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων Ε.Ε. (Βρυξέλλες, 25.09.2017)

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος,  συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων αναφορικά με το νομοθετικό έργο της Ένωσης για το προσεχές διάστημα. Ο κ. Κατρούγκαλος, στην παρέμβασή του επισήμανε ότι «κύρια προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της κοινωνικής και δημοκρατικής διάστασης της ΕΕ, ώστε να απαντήσουμε στο δικαιολογημένο φόβο των κοινωνιών μας, ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν να έχουν μια χειρότερη ζωή από τη δική μας».

Στο πλαίσιο αυτό, καλωσόρισε την πρόταση της Επιτροπής να εξαγγελθεί ο νέος πυλώνας ευρωπαϊκών κοινωνικών δικαιωμάτων στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου, αν και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη και ιδίως νομικά δεσμευτική. Ως παράδειγμα των αναγκαίων φιλόδοξων τομών που έχει ανάγκη η Ευρώπη, αναφέρθηκε στην πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να συσταθεί θέση Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής της Ευρωζώνης, επικεφαλής ενός Eurogroup των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, για να αντιμετωπιστούν οι εκρηκτικές ανισότητες στο εσωτερικό, αλλά και μεταξύ των κρατών.

Ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε, επίσης, στη σύσκεψη των Σοσιαλδημοκρατών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, κ. Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.