Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Σμυρλή, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για την Αναπτυξιακή Συνεργασία (29.04.2021)

Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Σμυρλή, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για την Αναπτυξιακή Συνεργασία (29.04.2021)

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Η νέα ευρωπαϊκή χρηματοδοτική αρχιτεκτονική για την Ανάπτυξη ήταν το αντικείμενο του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Σμυρλής.

Η νέα χρηματοδοτική αρχιτεκτονική αφορά την αξιοποίηση κονδυλίων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας της Ε.Ε. και το συναφή ρόλο των αναπτυξιακών χρηματοπιστωτικών φορέων (π.χ. ΕΤΕπ, EBRD κ.α.). Προσδοκάται δε η προώθηση  της παρουσίας της ΕΕ σε τρίτες χώρες.

Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα αρχιτεκτονική, η  οποία επιθυμούμε να διατηρήσει μια ‘ταυτότητα ΕΕ’, ώστε να υπηρετεί τα κοινά ευρωπαϊκά συμφέροντα, αξίες και επιδιώξεις.