Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην Υπουργική Συνάντηση στο Ντουμπρόβνικ για την υποστήριξη των αγωγών φυσικού αερίου TAP και ΙΑΡ (12.6.2013)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην Υπουργική Συνάντηση στο Ντουμπρόβνικ για την υποστήριξη των αγωγών φυσικού αερίου TAP και ΙΑΡ (12.6.2013)

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μεταβεί, αύριο 12 Ιουνίου 2013, αυθημερόν στην Κροατία, προκειμένου να παραστεί σε Υπουργική συνάντηση στο Ντουμπρόβνικ, όπου θα υιοθετηθεί Κοινή Δήλωση υποστήριξης τoυ Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (T.A.P.) και του Αγωγού Ιονίου-Αδριατικής (I.A.P.).

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Ιταλίας, των χωρών δηλαδή που μετέχουν στο σχέδιο για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού (Τ.Α.P.) και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου, των χωρών από τις οποίες προγραμματίζεται να διέλθει ο διασυνδετήριος Αγωγός Ιονίου-Αδριατικής (Ι.Α.Ρ.), ο οποίος θα είναι η βόρεια προέκταση του αγωγού T.A.P..