Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 13.11.2017)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 13.11.2017)

Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα εστιασθεί στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής και στις Στρατηγικές Επικοινωνίες, ενώ, στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ομόλογό τους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.

Ο κ. Κοτζιάς θα λάβει, επίσης, μέρος στην κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, η οποία θα εστιάσει στην υλοποίηση των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής Κοινής Ειδοποίησης για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας.