Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ κ. Δ. Δόλλη στους εορτασμούς του ομογενειακού ελληνισμού της Αλβανίας για τα είκοσι χρόνια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στη Δερβιτσάνη (Αλβανία, 16.01.2011)

Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ κ. Δ. Δόλλη στους εορτασμούς του ομογενειακού ελληνισμού της Αλβανίας για τα είκοσι χρόνια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στη Δερβιτσάνη (Αλβανία, 16.01.2011)

Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την Ίδρυση της Οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ στην Αλβανία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και συμμετείχε στους εορτασμούς. Ο κ. Δόλλης συναντήθηκε επί τόπου με εκπροσώπους  της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, καθώς επίσης και με μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είχαν συρρεύσει εκεί. Στο μήνυμά του ο κ. Δόλλης μετέφερε χαιρετισμό του Έλληνα Π/Θ Γεωργίου Παπανδρέου, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το έργο της και απηύθυνε συσπειρωτικό μήνυμα προς όλους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί κατάκτηση της Ομογένειας, είναι μία και πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους μειονοτικούς».

Ο κ. Δόλλης ανέφερε ότι η ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Δερβιτσάνη πριν από 20 χρόνια ήταν μια κατάσταση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που εκπροσωπούσε όλους τους Έλληνες της Αλβανίας.

Ο κ. Δόλλης ανέφερε στην ομιλία του ότι στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η συσπείρωση και ενιαία εκπροσώπηση όλων των Ελλήνων της Αλβανίας, η διεκδίκηση των αυτονόητων και αναφαίρετων δικαιωμάτων μας, η διατήρηση ακμαίου φρονήματος και, κυρίως η εμπέδωση ενός αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας που πηγάζει από την ύπαρξη ενός φορέα που έχει φωνή για το σύνολο του, ομογένεια και πληθυσμού.