Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών (Ηράκλειο, 03.08.2019)

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών (Ηράκλειο, 03.08.2019)

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταυρου Αρναουτάκη, του προέδρου του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κρητών, Μανώλη Κουγιουμτζή, πολλών άλλων επισήμων και πλήθους συνέδρων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο κ. Διαματάρης, κατά την ομιλία του υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς που διατηρεί με την Κρήτη, κάνοντας ειδική μνεία στην αγάπη του για τον κορυφαίο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και στη φιλία του με τον μεγάλο πολιτικό, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ακολούθως, τόνισε ότι η εμπιστοσύνη του προς τον πρωθυπουργό και η βούλησή του να θέσει τις γνώσεις και την προσωπική του εμπειρία στην υπηρεσία όλων των αποδήμων, τον οδήγησαν να αποδεχθεί τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. «Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Υπάρχουν πολλά εμπόδια, όπως καλά γνωρίζετε. Εμπόδια γραφειοκρατίας αλλά και νοοτροπίας. Όμως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης είναι επίσης μεγάλη. Είναι καιρός να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μητέρας πατρίδας και αποδήμων. Είναι καιρός να καταλάβουν οι Έλληνες της Ελλάδας ότι χωρίς τον απόδημο ελληνισμό δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να φτάσει στο όριο των δυνατοτήτων της. Όμως, είναι επίσης καιρός να καταλάβουμε καλά κι εμείς οι απόδημοι ότι δεν θα επιβιώσουμε, αλλά, κυρίως, ότι τα παιδιά μας δεν θα επιβιώσουν, αν χάσουμε το σημείο αναφοράς μας, την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα μας», υπογράμμισε ο κ. Υφυπουργός.

Στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ο κ. Διαματάρης βράβευσε τον διεθνούς φήμης καθηγητή της Επιστήμης Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και μέλος του ερευνητικού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. «Ο κ. Δασκαλάκης είναι ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Αμερική, είναι ένα εθνικό κεφάλαιο που εμείς ως κυβέρνηση οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε, όπως πολύ δίκαια τον τιμάτε και εσείς. Άνθρωποι σαν τον κ. Δασκαλάκη προσθέτουν κύρος στον ελληνισμό», σημείωσε ο κ. Διαματάρης.