Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Υπουργική Σύνοδο για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο (Βανκούβερ, 16.01.2018)

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Υπουργική Σύνοδο για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο (Βανκούβερ, 16.01.2018)

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 16 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης των Υπουργών Εξωτερικών του Καναδά και των ΗΠΑ, κ.κ. Ch. Freeland και R. Tillerson, στην Υπουργική Σύνοδο για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο, που πραγματοποιείται στο Βανκούβερ.

Η Σύνοδος, στην οποία έχει προσκληθεί μικρός αριθμός χωρών, θα εστιάσει στην ανάγκη ενότητας της διεθνούς κοινότητας για την αποστολή ισχυρού και συνεκτικού μηνύματος στο καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ως προς την αποφασιστικότητά της να μην ανεχθεί πλέον τις παράνομες πυρηνικές και βαλλιστικές δραστηριότητες. Απώτερος στόχος των διεθνών προσπαθειών παραμένει η εξεύρεση διπλωματικής λύσης για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, που θα συνιστούσε ένα σημαντικό βήμα προς την γενικότερη κατεύθυνση της μη διασποράς πυρηνικών όπλων και συναφούς τεχνολογίας, που διαχρονικά υποστηρίζει η χώρα μας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Taro Kono.