Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συμπλήρωση και Ανάρτηση νέων καταλόγων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κύριους εξαγωγικούς τομείς της χώρας μας στην ιστοσελίδα AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών

Συμπλήρωση και Ανάρτηση νέων καταλόγων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κύριους εξαγωγικούς τομείς της χώρας μας στην ιστοσελίδα AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την ICAP AE, και κάνοντας χρήση της βάσης δεδομένων KOMPASS, είχε αναρτήσει, στην Ιστοσελίδα AGORA, καταλόγους (http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1411&cnode=115) με ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων στις κύριες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών και στους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας.

Στη συνέχεια, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών προέβησαν στην πλήρη σχεδόν συμπλήρωση των καταλόγων αυτών, προσθέτοντας παράλληλα έντεκα (11) νέους τομείς προϊόντων όπως, Έπιπλα, Δερμάτινα Είδη, Μηχανολογικό Εξοπλισμός, Ηλεκτρικές μηχανές, Τηλεπικοινωνιακό Εξοπλισμό, Ηλεκτρικά καλώδια, Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό, Μηχανές Γραφείου, Δημητριακά και Σιτηρά, Ακατέργαστα Δέρματα, Δομικά Υλικά.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδα, και δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων και της αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, είχαν αναρτηθεί, πληροφορίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες που αποτελούν τους 30-40 κυριότερους εμπορικούς μας εταίρους. Για την επιλογή των κλάδων, χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια η εξαγωγική τους επίδοση καθώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως έχει εκφρασθεί μέσω των αιτημάτων τους στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Οι τομείς που είχαν επιλεγεί είναι: τρόφιμα και ποτά, βιολογικά προϊόντα, λιπάσματα, μετρητές αερίων υγρών ή ηλεκτρισμού, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς, υλικά συσκευασίας, καπνά, ενδύματα, υφάσματα, μάρμαρα, ασβεστόλιθοι και λοιπές πέτρες, πιατικά, είδη νοικοκυριού ή οικιακής οικονομίας, είδη προσωπικής υγιεινής και καλλωπισμού, ανελκυστήρες, ηλιακοί συλλέκτες, θερμοσίφωνες κ.ο.κ.
Συνολικά είχαν αναρτηθεί στοιχεία για 7.000 περίπου ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διανομή (distributors) εν λόγω προϊόντων στις αντίστοιχες ξένες χώρες, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες της Βάσης Επιχειρηματικών Δεδομένων KOMPASS, που μας παραχώρησε η ICAP AE.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με το εκτεταμένο δίκτυο Αρχών στο εξωτερικό και, κυρίως, με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στις ξένες αγορές, να προωθηθούν και να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τις κατά τόπους αγορές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές μας στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν (Διμερείς Σχέσεις της Ελλάδος)