Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ivan Gil (Αθήνα, 15.12.2017)

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ivan Gil (Αθήνα, 15.12.2017)

Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ivan Gil.

Ο ΑΝΥΠΕΞ εξέφρασε εκ νέου την αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον λαό της Βενεζουέλας, σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και επισήμανε ότι η διέξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνον μέσω του ευρύτερου δυνατού πολιτικού διαλόγου.

Για το λόγο αυτό, τόνισε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες του Αγίου Δομίνικου. Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να διαφυλαχθούν πλήρως οι δημοκρατικές και συνταγματικές διαδικασίες και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, χωρίς κανένα αποκλεισμό, στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Τις θέσεις αυτές υποστηρίζει η χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκοντας την ενεργότερη διπλωματική συμβολή της τελευταίας στην επίλυση της κρίσης.