Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου με τον Υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας N. Zeybekci (Αθήνα, 28.7.2017)

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου με τον Υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας N. Zeybekci (Αθήνα, 28.7.2017)

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Κατρούγκαλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας, κ. Nihat Zeybekci.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση των σχέσεων των δύο κρατών. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικού forum στη Σμύρνη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την οποία κατ’ εξοχήν στηρίζει η χώρα μας, εφόσον μια ευρωπαϊκή Τουρκία είναι προς όφελος του λαού της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καλών σχέσεων γειτονίας στην περιοχή, με αυτονόητη προϋπόθεση το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τελωνειακή Σύνδεση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και άλλα σχετικά θέματα.