Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση στην Τιφλίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, D. Jalagania

Συνάντηση στην Τιφλίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, D. Jalagania

Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τιφλίδα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ. David Jalagania.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι οι πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, για να ακολουθήσει σχετικό πρωτόκολλο που υπεγράφη πριν 10 μέρες στο πλαίσιο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα, έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των «Β2Β» επαφών που έγιναν αυτό το διήμερο στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο του Α' Ελληνο-Γεωργιανού Επιχειρηματικού φόρουμ, με τη συμμετοχή του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ. Αποτελέσματα, τα οποία κρίνονται, από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, από ενθαρρυντικά έως και πολύ θετικά.

Επίσης, οι δύο ΥΦΥΠΕΞ πραγματοποίησαν αλληλοενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν την κάθε χώρα, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές στην περιοχή του Κόλπου, οι βρετανικές εκλογές κλπ.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν ο Επιτετραμμένος στη Τιφλίδα, κ. Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, κα. Μάγια Σολωμού.