Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση του ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, με τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, M. Callanan

Συνάντηση του ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, με τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, M. Callanan

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για το Brexit, Λόρδο Callanan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το Brexit. Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τον έκτο γύρο των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνεχής αλληλοενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΒ, καθώς και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.